V I S H N A – една осъществена идея.

Aвторски проект за ръчно изработени чанти от естествена кожа и текстил.

Общите интереси, теми и дори мечти закономерно водят до общо начинание на две приятелки в средата на 2018-та година. Първите стъпки винаги са лесни, когато се правят рамо до рамо, а страстта към дизайна беше водещият фактор.

Четири години по-късно V I S H N A  e един чифт ръце, по стечение на обстоятелствата продължих мечтата сама. Имам свободата и отговорността на всички решения и се радвам, че мога да разчитам на най-близките си за съвети, подкрепа и критика. В голяма помощ също са познанията, практиката и трудолюбието от гимназията с художествен профил. Да превърнеш едно парче кожа или плат в готов, завършен ръчно изработен продукт е дълъг и магичен процес. Влагам цялата си енергия, старание и умения. Най-важното правило, което следвам, е всяка чанта да бъде създадена изцяло от естествени материали. Всичко започва с безупречната селекция и старателно подбрани като материя и цветове суровини.  Минавам през скициране, кроене, подбор на метален обков, лепене, оформяне, шиене, финиширане и полиране до внимателното и грижливо опаковане. Точно това прави чантите специални, защото са създадени със сърце, отвъд масовата продукция. Цялото техническо съвършенство обаче не би било успех, ако не следвам специфичната семпла линия и изчистен дизайн на форми и детайли. А изненадващите джобове, декоративни шевове и необикновени цветови съчетания дават на V I S H N A  онази индивидуалност, която търся и обичам.

Чантата не е само това, в което да сложим най-необходимото, и отдавна не е просто аксесоар. Хубавата чанта е заявка за собствен почерк. Разгледайте. Може Вашата чанта да е тук.

Венета